Jakość wody
Na podstawie wyników badań próbek wody produkowanej w II kwartale 2019 roku, PGKiM Sp. z o.o. informuje: JAKOŚĆ WODY DO PICIA ZE STACJI UZDATNIANIA PGKiM Sp. z o.o. W ODNIESIENIU DO PRZEPISÓW POLSKICH I UNII EUROPEJSKIEJ (wartości średnie podstawowych parametrów).
L.dz. | Parametry | jednostka | |
Parametry mikrobiologiczne: | |||
1 | Escherichia coli | jtk/100ml | 0 |
2 | Bakterie grupy coli | jtk/100ml | 0 |
Parametry fizyko-chemiczne: | |||
1 | Arsen | mg/l | <1,0 |
2 | Azotany | mg/l | <0,010 |
3 | Barwa | mg/l | <5 |
4 | Cyjanki | mg/l | <10 |
5 | Fluorki | mg/l | 0,25 |
6 | Magnez | mg/l | 10,95 |
7 | Miedź | mg/l | <0,05 |
8 | Ołów | mg/l | <2,0 |
9 | Odczyn (pH) | 7,5 | |
10 | Rtęć | mg/l | <0,4 |
11 | Siarczany | mg/l | 30,1 |
12 | Twardość ogólnaCaCO3 | mg/l | 206 |
14 | Żelazo | mg/l | <50 |
15 | Mangan | mg/l | <20 |