Jakość wody
Na podstawie wyników badań próbek wody produkowanej w I kwartale 2020 roku, PGKiM Sp. z o.o. informuje: JAKOŚĆ WODY DO PICIA ZE STACJI UZDATNIANIA PGKiM Sp. z o.o. W ODNIESIENIU DO PRZEPISÓW POLSKICH I UNII EUROPEJSKIEJ (wartości średnie podstawowych parametrów).
L.dz. |
Parametry |
jednostka |
|
Parametry mikrobiologiczne: |
|||
1 |
Escherichia coli |
jtk/100ml |
0 |
2 |
Bakterie grupy coli |
jtk/100ml |
0 |
Parametry fizyko-chemiczne: |
|||
1 |
Arsen |
mg/l |
<1,0 |
2 |
Azotany |
mg/l |
<0,82 |
3 |
Barwa |
mg/l |
<5 |
4 |
Cyjanki |
mg/l |
<10 |
5 |
Fluorki |
mg/l |
0,25 |
6 |
Magnez |
mg/l |
10,95 |
7 |
Miedź |
mg/l |
<0,05 |
8 |
Ołów |
mg/l |
<2,0 |
9 |
Odczyn (pH) |
7,5 |
|
10 |
Rtęć |
mg/l |
<0,4 |
11 |
Siarczany |
mg/l |
29,5 |
12 |
Twardość ogólnaCaCO3 |
mg/l |
206 |
14 |
Żelazo |
mg/l |
<55 |
15 |
Mangan |
mg/l |
<22 |